Volledig scherm
FNV-ers voerden actie bij Jumbo. © Thomas Segers

FNV zet Jumbo onder druk

VEGHEL - De actie was woensdag nog ‘vriendelijk’ met een frietje met-actie’ bij het distributiecentrum van Jumbo in Veghel. Maar de cao moet beter, FNV sluit hardere acties niet uit.

De FNV hield woensdag een ‘vriendelijke’ actie bij het distributiecentrum van Jumbo in Veghel. Personeel kreeg er tijdens de actie een gratis frietje met een drankje. De actie is bedoeld om de Jumbo erop te wijzen dat de cao voor het personeel niet moet worden uitgekleed.

​Volgens Henk van der Ploeg van de FNV scherpt Jumbo de regels zodusdanig aan dat het negen verslechteringen voor het personeel in pettotot gevolg heeft. „Het gaat onder meer om bezuinigingen op overurentoeslagen voor de chauffeurs en vijf verplichte zondagen werken. Maar te denken valt ook aan wat wij noemen een ‘jaagsysteem’ in het distributiecentrum. De personeelsleden die hun pallets volladen met producten voor de vrachtwagens die ze naar de winkels brengen, moeten een bepaalde ‘productie’ (colli’s) per uur halen. Dat zet de werkdruk verder op scherp.”

Meierijstad