Volledig scherm
De voormalige vuilnisbelt op de Vlagheide is eind dit jaar afgedicht. © Robèrt van Lith/BD

Gasbel Vlagheide Eerde nog aantal jaren in gebruik

EERDE - De bovenafdichting van de voormalige vuilstort De Vlagheide bij Eerde is op een haar na klaar. Directeur Theo Volmer van het voormalige Stadsgewest s’-Hertogenbosch verwacht dat het werk nabij het weeshuis en het gasstation aan de Koeveringsedijk eind deze maand klaar is.

Dat werk van een compleet nieuwe bovenafdichting begon vorig jaar. Maar dan is nu ook de hele berg met 4,5 miljoen kubieke meter afval ingepakt en veilig voor ‘eeuwige nazorg’.

Volgend jaar begint de inrichting van het landschap van de belt met onder meer wandelpaden. Het gasstation bij de vuilnisbelt blijft overigens nog jaren in gebruik. Gas uit de belt wordt al vele jaren gebruikt voor energieopwekking. Het levert genoeg energie voor honderden huishoudens. „Ik denk dat die gasbel nog wel een jaar of vijftien in gebruik blijft. Maar op een gegeven moment neemt de hoeveelheid gas af en verandert de kwaliteit, zodat je het niet meer kan gebruiken voor energie-opwekking. Dan stoppen we ermee en fakkelen we het gas af”, zegt Theo Volmer.

Meierijstad