Volledig scherm
Achter het hek ligt een ladder. © Franka Willems

Gemeentehuis Veghel waait open en blijft uren open

* UPDATE 11.27 UUR * VEGHEL - Uren na de eerste melding stond een groot gat in de gevel van het Veghelse gemeentehuis zondagavond nog altijd open. Tot verbazing en ergernis van Carlie van Geffen die 's middags direct de politie belde: ,,Het is open huis hier en niemand komt het oplossen."

Het metersgrote gat zit aan de achterzijde die gestript is en vernieuwd wordt. Het gat is ontstaan tijdens de periode met sterke wind zondagmiddag. Een houten plaat, dat de opening afsloot, is weggewaaid.

Het gat zit op de eerste verdieping, vlakbij ligt een ladder en het hek rond de bouwplaats oogt niet solide. Er is geen alarm te horen. Naar eigen zeggen informeerde Van Geffen rond half vijf zondagmiddag de politie en kreeg hij later zowel de gemeente als de aannemer aan de lijn. ,,Ze zouden het oplossen maar ik heb nog niks gezien", meldt hij tegen elven.

Toegang tot één vleugel
De gemeente laat maandag in een reactie weten dat alleen de vleugel die verbouwd wordt via het gat toegankelijk is. De opening wordt gebruikt voor het transport van bouwmaterialen. In de ruimte zou ook een bouwalarminstallatie zijn geplaatst. Deze is volgens de gemeente zondag ook afgegaan.

Volledig scherm
Aan de achterzijde van het gemeentehuis in Veghel is vermoedelijk een houten plaat los gewaaid. © Franka Willems

Meierijstad