Volledig scherm
Angela Schijf © Blauwe Kei

Groot aantal dansvoorstellingen tijdens nieuw seizoen Blauwe Kei Veghel

VEGHEL - Opvallend: de selectie dansvoorstellingen. Nog nooit was het aanbod zo groot en divers bij theater De Blauwe Kei in Veghel, dat vorig seizoen veertig procent meer bezoekers trok dan een jaar daarvoor.

Onder meer de dansvoorstellingen Introdans en Scapino Ballet komen naar Veghel. Bijzonder is daarnaast dat met de Junior Company voor het eerst een voorstelling van de jongerenafdeling van het Nationaal Ballet te zien is in Veghel. De Blauwe Kei hoopt hiermee onder andere de danstalenten van Phoenix Cultuur, ook gevestigd op CHV Noordkade, te inspireren om naar het theater te komen.

Daarnaast zijn er diverse voorstellingen in de middag te zien. Debby Petter komt op vrijdagmiddag naar Veghel. Op zondagmiddag zijn onder andere Johan Derksen en Casus Circus te zien.

Het genre 'cabaret' is goed vertegenwoordigd, conform de geschiedenis. Naast veel opkomend talent zijn er een groot aantal gevestigde namen te zien in het nieuwe seizoen, onder wie Paul de Leeuw, Rob Scheepers, Guido Weijers en de Schijndelse Christel de Laat.

Bram van der Vlugt

Ook zijn er verschillende toneeltoppers te zien, onder wie Liz Snoijink, Huub Stapel, Waldemar Torenstra, Ingeborg Elzevier en Bram van der Vlugt.

Voor liefhebbers van muziek is er ook veel keuze. Van klassieke muziek, onder wie harpiste Lavinia Meijer en Wien bleibt Wien met de Veghelse Wilma Bierens, tot muziek van zangers als Gerard van Maasakkers en Ruben Hein. Daarnaast komt een groot aantal coverbands naar Veghel. Er wordt onder andere een ode gebracht aan Simon & Garfunkel en Bruce Springsteen. Als bijzondere seizoensafsluiter is Woodstock te zien in de Koekbouw, één van de bijzondere locaties op CHV Noordkade.

Naast het dansaanbod is in het genre 'show plaats' voor grote namen als Tineke Schouten en Karin Bloemen. Verder zijn onder andere de musicals Charley, van Jon van Eerd, The Bridges Of Madison County en Op Hoop Van Zegen te zien.

In het genre Bijzonder is de eet-, drink- en lachsensatie Faulty Towers terug van weggeweest, duikt Arjen Lubach het theater in en verzorgt advocaat Mr. Gerard Spong een theatercollege.

Angela Schijf

En voor de jeugd? Angela Schijf komt met een klassiek sprookje naar CHV Noordkade en Sita Vermeulen is te zien als De Kleine Zeemeermin. Voor de jongste bezoekers staat onder andere de populaire kinderheld Peppa Pig op het programma en wordt er een Prentenboekjesfestival georganiseerd.

Voor diegenen die moeilijk een keuze kunnen maken uit het aanbod biedt Theater De Blauwe Kei diverse series aan. Voor een greep uit het complete aanbod is er de Avonturenserie; vijf uiteenlopende voorstellingen voor een gereduceerd tarief. Wie liever de hele avond wil lachen kiest voor de Cabaretserie, vijf voorstellingen van uiteenlopende cabaretiers. Daarnaast worden weer twee Op de huid series, waarin intieme, minder bekende en niet-alledaagse voorstellingen zijn opgenomen, inclusief randprogramma en excursies naar theatermakers, aangeboden. Het volledige theaterprogramma van seizoen 2018-2019 is te vinden op www.blauwekei.nl. Daaris ook de voorverkoop gestart.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement