Volledig scherm
De shirts die de kinderen van het 160-koppige kinderenkoor gaan dragen bij het bezoek van Màxima op 10 september. © CHV Academy

Groot kinderkoor uit Veghel en Schijndel zingt voor koningin Màxima

VEGHEL - Een groot kinderkoor van 160 basisschoolleerlingen heet koningin Màxima op maandag 10 september welkom op de Noordkade in Veghel. De kinderen zitten op basisscholen De Heijcant in Schijndel en 't Ven in Veghel en vormen samen het CHV Academy kinderkoor. 

Koningin Máxima brengt op 10 september om 15.00 uur een bezoek aan CHV Noordkade ter ere van het 100-jarig bestaan van de Noordkade en voor de officiële opening van theater De Blauwe Kei. Ook al het kunstonderwijs dat op de Noordkade gevestigd is krijgt haar aandacht: Phoenix Cultuur en CHV Academy, Circle of Talent. 

Het kinderkoor zingt een welkomstlied en vervolgens krijgt de koningin een rondleiding door de werkplaatsen van Phoenix Cultuur waar cursisten en leerlingen aan het werk zijn en les krijgen op het gebied van beeldende kunst, dans, theater en muziek. CHV Academy, Circle of Talent is onderdeel van Phoenix Cultuur en een coöperatie van onderwijs, bedrijfsleven, gemeente Meierijstad en kunstonderwijs. In de Circle of Talent kunnen kinderen en jongeren zich via scholen en lessen in de vrije tijd op kunstgebied naar een hoger plan tillen. 137 klassen krijgen verspreid over 34 scholen in heel Meierijstad wekelijks een kunstles van een CHV Academy docent.