Volledig scherm
Daisy Kluijtmans

Hakka en Abba bij Bonte Avond Heikrikkels Mariaheide

MARIAHEIDE – De Heise Heikrikkels presenteerden op donderdag, vrijdag en zaterdag hun Bonte Avonden aan drie keer een bijna uitverkochte zaal. Nieuwbakken presentator Koen Daandels vervulde zijn nieuwe rol met verve en zorgde ervoor dat er in een rap tempo twaalf acts werden afgewerkt.

Er was muziek, zang en dans van de jeugdige Heikrikkels en, zoals vaak in ‘de Hei’, kwamen diverse groepen met een sketch. Diverse dorpsbewoners werden tijdens deze sketches op de hak genomen. Ook bij Achterwerk in de kast werden Heise voorvallen op een ludieke manier ter sprake gebracht. Dit gebeurde wel op een luidruchtige manier, want artiest Rick van den Biggelaar had net zijn haar gewassen met shampoo ‘voor meer volume’.

Daisy Kluijtmans maakte haar debuut als tonprater. Ze kon vanwege haar lengte niet boven de ton uitkomen en moest daarom op een bierkratje gaan staan en zo had Kluijtmans binnen een minuut al haar eerste applaus te pakken. Het optreden van Daisy zat vol zelfspot en grappen die goed opgepakt werden door de zaal. “Size doesn’t matter” was haar boodschap. De andere tonprater, Rob Schepers (Helmond), vertelde over zijn avonturen als sullige ober.

Een van de leukste acts van de avond was het optreden van Gerard Sigmans. Onder de naam ‘Tape-face’ bewees hij dat je ook zonder woorden een grappige, vlotte act neer kunt zetten. Ook grappig en vlot waren de Opperkrikkels van de carnavalsclub die met een Nieuw-Zeelandse Hakka-act kwamen. De combinatie van de teksten van kinderliedjes met het stoere mannengebrul bleek een goede keus. Het publiek kwam letterlijk op de stoelen bij de slotact: een live gezongen Abba-medley van de zussen Hermes en de Wit.