Volledig scherm
In de Herinneringsboom in Zijtaart is nog plek genoeg. © Wilma Gosselink

Herinneringsboom Zijtaart staat er om te gedenken

ZIJTAART – Op het binnenplein van het Dorpshuis in Zijtaart was het zaterdagmiddag en –avond druk op de kerstmarkt. Vooraan op het plein staat de Herinneringsboom, een grote kerstboom die gevuld is met wensharten, kerstballen en strikjes. Gedurende tien dagen is het een plek om overleden dierbaren te gedenken.

,,Even stilstaan bij degene die bijzonder voor je was. Een boodschap ‘naar boven’ sturen, dat is vooral voor kinderen een heel troostrijke gedachte. We zijn op de goede weg, maar nog steeds is de dood geen vertrouwd onderdeel van ons leven. Met deze herinneringsboom hopen we weer een stukje verder te komen,” zegt Tineke van Asseldonk (58), één van de initiatiefnemers en deskundige op het gebied van verliesbegeleiding. Met de start van de kerstmarkt, zaterdagmiddag, werd ook de bijzondere boom langzaam gevuld en vonden er verbindende gesprekjes plaats tussen de bezoekers.

De herinneringsboom blijft staan tot en met donderdag 29 december 18.00 uur. Tot die tijd mogen er elk moment nog zelfgemaakte wensen voor overledenen of anderszins gemiste dierbaren worden ingehangen. Daarna kunnen de versierselen weer worden opgehaald, dan wel bij de kerstboom ofwel in de hal van Praktijk Verliesbegeleiding aan de Keslaerstraat 49 in Zijtaart.