Volledig scherm
Marijke Egelmeer. © Van Assendelft Fotografie/ Jeroen Appels

'Het zou mooi zijn als Veghel gaat meebruisen als we dadelijk Meierijstad zijn'

VEGHEL - Aan de hand van vragen schetst een al dan niet bekende Veghelaar zijn of haar beeld van het dorp. Deze week is dat Marijke Egelmeer.

Marijke Egelmeer (54) is al 28 jaar werkzaam in de supermarkt met de huidige naam Emté. Eerder was dit de Torro, toen Edah en nu dus Emté. Ze maakte ook diverse verbouwingen mee en door haar lange staat van dienst is zij inmiddels een bekende verschijning voor de klanten. Marijke is geboren in Erp en kwam in 1982 naar Veghel. Tegenwoordig woont zij in de Bunders. De mensen stellen meer eisen aan het winkelen, zo stelt Marijke. Ze willen meer beleving en niet de sores van het bedenken wat er voor de warme maaltijd op tafel komt. Dat is mede het gevolg van de vele kookprogramma’s. Daarbij is de klant ongeduldiger, wil niet meer lang in de rij staan, hoewel ze voor het uitzoeken van een drankje wel alle tijd lijken te hebben.

Restaurant
,,Wij gaan regelmatig ‘buiten de deur’ een hapje eten. Wat ik vooral belangrijk vind is de prijs-kwaliteit verhouding. Ik wil best wat meer betalen, maar dan moet ik dat wel terugzien op mijn bord. We hebben een supergoede Italiaan en Griek in Veghel. Ook prettig als er aandacht voor de klant is, dat je je gast voelt. De gezellige terrasjes op de Markt zijn ook leuk.

Winkel
,,Bij handwerkzaak Nieuwe Franssen in de Molenstraat loop ik regelmatig binnen. Ik houd van breien en haken en om de veertien dagen is daar op woensdagavond het brei-café. Zitten we er met een groep dames, jong en ouder, gezellig te handwerken. En iedereen kan er binnen komen lopen, met ons meedoen of een handwerkprobleem laten oplossen.”

Een compliment aan
,,De bouwvakkers en mijn collega’s voor de enorme klus om onze winkel in twee weken op te bouwen tot een nieuwe winkel. Alles is gestript en helemaal weer opgebouwd. Een topprestatie.

Mooiste plek
​,,De Spoorlaan is een mooie, lommerrijke straat. Daarbij heeft de oude Technische School een prachtige nieuwe woonbestemming gekregen.”

Op de schop
,,Dat er maar snel iets gaat gebeuren met het oude ziekenhuisgebouw. Nu staat het te verpauperen. Misschien dat er wel mensen kunnen wonen die zorg nodig hebben. Joachim & Anna is ook veel te klein, dus wat extra zorgruimte kan Veghel wel gebruiken. Niets ten nadele van de mensen die er werken, hoor!

Eeuwig zonde
,,Dat de bomen in de Spoorlaan misschien moeten sneuvelen. Men gaat er woningen bijbouwen en de riolering moet worden aangepast. Dat gaat mogelijk ten koste van de bomen.”

Meierijstad
,,Het zou mooi zijn als Veghel gaat meebruisen als we dadelijk Meierijstad zijn.”

In één zin
​,,Als we het samen leuk willen hebben, moeten we ook meedoen aan onze eigen activiteiten, want er is genoeg te doen in Veghel.”

Meierijstad