Volledig scherm
Pat R. tijdens het hoger beroep dat hij bij het gerechtshof instelde tegen zijn veroordeling voor de moord op kickbokser Volkan Düzgün in Veghel. © Studio Jeroen de Leijer via BD

Hoge Raad wijst cassatieverzoek van moordenaar Veghelse kickbokser van de hand

DEN HAAG/VEGHEL - De Hoge Raad ziet geen aanleiding om de zaak van Pat R.  nog eens tegen het licht te houden. Een cassatieverzoek van de 25-jarige Vughtenaar werd dinsdag niet-ontvankelijk verklaard. Pat R. zit momenteel een gevangenisstraf van 22 jaar uit voor het doodschieten van de Veghelse kickbokser Volkan Düzgün. 

Pat R. was ten tijde van de moord pas 20. Rechtbank en gerechtshof achtten eerder al bewezen dat hij Düzgün in juli 2013 bij diens huis aan de Scheifelaar in Veghel opwachtte en in koelen bloede doodschoot, nog voor het slachtoffer uit zijn auto kon stappen. R. heeft zich tijdens beide processen steeds op zijn zwijgrecht beroepen. 

Uit afgeluisterde gesprekken kwam de politie aan de weet dat R. was ingehuurd om Düzgün uit de weg te ruimen. Wie de opdrachtgever was, is nooit duidelijk geworden. Advocaat Jasper van Rijsbergen, die het cassatieverzoek namens R. deed, wil het besluit van de Hoge Raad eerst bestuderen voor hij een reactie geeft. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement