Volledig scherm
De technische recherche doet onderzoek aan de Scheifelaar in Veghel, na de liquidatie van Volkan Düzgün. © Bart Meesters

Hoger beroep in moordzaak Volkan Düzgün in Veghel mogelijk al in november

VEGHEL/DEN BOSCH - Er zijn vooralsnog geen beren op de weg voor een snelle afhandeling van het hoger beroep in de moordzaak-Düzgün. Dat is dinsdag gebleken na een zeer korte pro-formazitting bij het gerechtshof in Den Bosch.

Zowel het Openbaar Ministerie als de verdediging hebben nauwelijks behoefte aan extra onderzoeken in de aanloop naar de inhoudelijke behandeling. "Er wordt al gesproken over november voor die behandeling", meldt advocaat Erik Thomas.

Düzgün (26) werd op 12 juli 2013 van korte afstand doodgeschoten in zijn auto op de oprit van zijn woning in Veghel. Het spoor leidde met behulp van een door omwonenden genoteerd kenteken al snel naar de man uit Vught. Hij werd twee maanden na de moord aangehouden.

De 22-jarige verdachte werd in mei veroordeeld tot 22 jaar gevangenisstraf. De rechtbank sprak toen van een kille huurmoord uit geldbejag. De veroordeelde Vughtenaar heeft steeds volgehouden niks met de moord van doen te hebben.

Meierijstad