Volledig scherm
Het oude visserstrapje. © Heemkundekring Vehchele

Ideeën genoeg voor terugkerend visserstrapje Veghel

VEGHEL - Wordt het een fluisterboot of toch een huwelijksbootje? Nu het zeker is dat het visserstrapje terugkeert in het centrum van Veghel, wordt alvast nagedacht over activiteiten vanaf de locatie. Er zijn ideeën genoeg.

De monumentencommissie en heemkundekring dromen al hardop over een fluisterboot, zoals die ook bij de Kilsdonkse molen vertrekt. Centrummanager Jan-Hein Opheij denkt in elk geval graag mee. „De ideeën kunnen me eigenlijk niet gek genoeg zijn”, zegt hij. „Dit wordt een prachtige plek in het centrum die we koesteren. Goed om te zien dat veel mensen enthousiast zijn en met plannen komen.”

Ook de gemeente denkt graag mee over verschillende activiteiten, zolang die passen binnen de kaders van het waterschap. Bij Brownies & Downies kunnen ze in elk geval niet wachten tot het zover is. Het hek dat tijdelijk bij de kademuur staat ontneemt bezoekers niet alleen het uitzicht, maar snoept ook nog een deel van hun terras af. Oprichter Thijs Swinkels zei eerder al te hopen dat pasgetrouwde stellen binnenkort vanaf het trapje letterlijk in het huwelijksbootje kunnen stappen.

Meierijstad