Volledig scherm
De ijsbaan van Veghel on Ice is vandaag van start gegaan. De Rotary, winkeliers en horeca zijn er al zeer content mee. © Domien van der Meijden

IJspret geeft reuring in centrum Veghel, daar wordt iedereen blij van

VEGHEL - Het centrum van Veghel bruist weer. De komst van de ijsbaan van Veghel on Ice op de Markt geeft een mooie impuls en is een trekker van klanten naar horeca en winkels rondom de Markt. De Rotary Veghel, die via Stichting Veghel on Ice de ijsbaan dit jaar op de Markt heeft opgebouwd, is zeer content met de nieuwe stek.

Ton Janssen van de Rotary (lees Stichting Veghel on Ice) kijkt achterom en vooruit. ,,Op de Noordkade zijn we een paar jaar terug begonnen, met goede medewerking van Stefan van de Ven. Maar ook hij vond en vindt dat een evenement als Veghel on Ice in het centrum thuis hoort. Sinds op onze oude plek de grote zaal van de Blauwe Kei wordt gebouwd, zijn we dit jaar dus voor het eerst op de Markt. En ik kan je melden dat dat geen straf is. Iedereen spreekt over een prachtige ijsbaan en dito tent. En we werken prima samen met de horeca, de winkeliers en alle bedrijven die sponsoren."

Quote

Echt super dat het hier recht voor onze deur gebeurt.

Jaap van Herwaarden

De vijf horecazaken op de Markt hebben aansluitend aan de ijsbaantent een overdekt winterterras met kerstbomen, houtsnippers op de grond, kerststukjes en terrasverwarmers opgebouwd. Middels een bijdrage aan Veghel on Ice krijgen ze in ruil daarvoor de horecaomzet op hun terrassen van de ijsbaan terug. ,,Het is echt super dat het hier recht voor onze deur gebeurt", vertelt Jaap van Herwaarden namens Fellows & Friends, maar ook de vier andere zaken als Abbey Road, Twentynine, Hart van Veghel, en Marktzicht. 

De ijsbaan is vier weken op en sluit op 7 januari. Er komen 3500 kinderen van basisscholen gratis schaatsen. De komende tijd. In de kerstvakantie betalen schaatsers vijf euro voor de schaatsbaan.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement