Volledig scherm
De inrit aan de Gemertsedijk © Wilma Gosselink/BD

Inrit Boswachter Gemertsedijk af van verkeersoverlast

ERP - Nu was het altijd al wel een populair startpunt voor een boswandeling door het Hurkske, de parkeerplaats aan de Gemertsedijk tussen Erp en Gemert. Maar sinds de opening van koffiehuis De Boswachter is dat nog eens flink toegenomen. Bij mooi weer staan de auto’s tot in de bermen langs de doorgaande weg, en dat moet snel anders, is het standpunt van Eric en Theresia van Gennip.

"Daar heeft de gemeente Veghel goed op ingespeeld", aldus Theresia van Gennip, samen met echtgenoot Eric de eigenaren van De Boswachter en de bewoners van het naastgelegen boswachtershuis. "In het traject voorafgaand aan de opening afgelopen januari hebben wij wethouder Annemieke van de Ven al gewezen op het gevaar van parkeren langs de doorgaande weg. Die geparkeerde voertuigen belemmeren het zicht voor anderen. Er komt hier veel verkeer langs en sommige auto’s rijden tamelijk hard. Nu we een paar maanden draaien en de vakanties eraan komen, moest er snel iets gebeuren en daar is prima op geanticipeerd."

Uitbreiding
Deze week breidt de gemeente de parkeerplaats naast De Boswachter uit met 14 plaatsen. 3 bomen moesten daarvoor wijken. Maandag werd met een loader de hele parkeerplaats geëgaliseerd en in vakken verdeeld. Met puingranulaat in verschillende kleuren en na de zomer aanvullend diverse beukenhaagjes, wordt het een overzichtelijke parkeerplek, inclusief 2 nieuwe invalidenplaatsen dichtbij het koffiehuis.

Gevaarlijke situaties
Op zomerse dagen is de locatie een geliefde plek voor wandelaars, die veelal fietsend of per auto naar de Gemertsedijk, even buiten Erp, komen. En juist die vele auto’s werden een probleem. "De parkeerplaats was geschikt voor zo’n 20 auto’s en de rest stond dan langs de weg. Daarmee werd het zicht tijdens het uitrijden ernstig belemmerd en ontstonden er soms gevaarlijke situaties. Ook het verkeer op het fietspad had in die situatie last van arriverende en vertrekkende auto’s. Ze werden immers nauwelijks opgemerkt", legt Eric van Gennip uit. Het echtpaar verwacht dat met deze ingrijpende aanpassing het probleem structureel is opgelost.

Volledig scherm
De uitbreiding van de parkeerplaatsen © Wilma Gosselink/BD

Meierijstad