Volledig scherm
Met het zetten van een handtekening opende koningin Mathilde het Inspiratielab. © Domien van der Meijden/BD

Inspiratielab van Sligro in Veghel geopend door Belgische koningin Mathilde

VEGHEL - Door een sierlijke handtekening te zetten in het gulden boek van Sligro in Veghel opende hare majesteit koningin Mathilde van België woensdagmiddag het 3000 vierkante meter grote inspiratielab ZiN in Veghel.

Bij haar aankomst in Veghel stal koningin Mathilde direct de harten van een groep dorpelingen die een paar honderd meter van de ingang toekeek hoe het gevolg kwam binnenrijden op het parkeerterrein. Geheel tegen het draaiboek in stapte Mathilde kordaat op de menigte af om handjes te schudden en bloemen in ontvangt te nemen. De fotocamera's klikten er vrolijk op los. Enkelingen hadden een hoedje en vlaggetje bij zich in de Belgische driekleur (zwart-geel-rood).

Na de opening kreeg Mathilde een rondleiding door het lab en bezocht ze Belgische en Nederlandse koks die juist aan een kookwedstrijd waren begonnen.

ZiN is het nieuwe inspiratielab van Sligro. Het begeleidt straks onder meer startende ondernemers in de horeca, er worden lezingen en cursussen gegeven en de ruimte biedt mogelijkheden voor horecapresentaties, seminars en wedstrijden.

Volledig scherm
Koningin Mathilde nam ook even een kijkje bij de kookwedstrijd. © Domien van der Meijden/BD
Volledig scherm
Koningin Mathilde proeft van de creaties van jonge chefs. © Sligro
Volledig scherm
Enkele toeschouwers hadden zich uitgedost met hoedjes en vlaggetjes in de Belgische kleuren. © Domien van der Meijden/BD
Volledig scherm
Koningin Mathilde week af van de planning en wilde bij aankomst de toeschouwers begroeten. © Domien van der Meijden/BD

Meierijstad