Volledig scherm
stockbd drugs © ANP

Jaar cel geëist tegen Veghelse platenbaas die harddrugs 'bewaarde'

DEN BOSCH/VEGHEL - Tegen de vijftigjarige Willem Arts uit Schijndel is donderdagochtend twaalf maanden onvoorwaardelijk geëist. In de platenzaak die de man in Veghel had, trof de politie vorig jaar na een anonieme tip ruim een kilo amfetamine en 1267 xtc-pillen aan.

Dat betekende het einde van zijn zaak. Inmiddels heeft de man een nieuwe platenzaak in Veghel, enkele tientallen meters verderop. De gevonden drugs waren niet van hem, betoogde hij voor de rechtbank. Hij bewaarde ze voor een vage kennis uit Amsterdam die hij op een groot feest had ontmoet. 

Hij geeft toe dat hij uit de grote hoeveelheid pillen er een stuk of tweehonderd heeft meegenomen naar swingersfeesten en ze daar heeft verkocht. ,,Met hooguit een kwartje winst per pil". In de tuin van zijn woning werd ook een flesje met 50 cc ghb gevonden. ,,Ik wist niet meer dat het er stond, want ik gebruikte dat spul allang niet meer", zei de man. Zijn vriend verklaarde tegenover de politie dat hij dagelijks flinke hoeveelheden ghb gebruikte en het bij de platenbaas betrok. Diens vrouw verklaarde bij de politie dat ze vermoedde dat haar man erin handelde. 

,,Die woorden zijn haar in de mond gelegd", zei de man. Hij zei spijt te hebben van zijn daden en zich pas achteraf te hebben gerealiseerd wat hij had gedaan. De officier van justitie kwam tot de conclusie dat de man wel degelijk heeft gedeald, al was het niet in grote hoeveelheden. Ze eiste een jaar onvoorwaardelijk. De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

Meierijstad