Volledig scherm
Slachtoffers en paniek maken het nog echter bij brandweerwedstrijd Veghel. © Wilma Gosselink

Jaarlijkse brandweerwedstrijd korpsen Veghel bij Mars

VEGHEL - Zes brandweerploegen streden zaterdag bij de Mars in Veghel om de hoogste eer. Op industrieterrein stonden de vijf ploegen van Mars en een van Friesland Campina te wachten op het uitrukbericht, waarna ploeg na ploeg zich naar de Mars spoedde en daar hun kennis en kunde moest laten zien. Het schouwspel werd op veilige afstand bijgewoond door collega’s, familieleden en juryleden.

Het ging er dan ook bloedserieus aan toe tijdens de 22e editie; bloedende en bewusteloze slachtoffers, paniek over een collega die vermist werd, een brandende vrachtwagen en een gasleiding die op ontploffen stond. Samen met de sirenes van andere hulpdiensten en de flinke rookontwikkeling in de wedstrijdhal werd het een complex en realistisch ongeluk. “Dat moet ook, want dit is geen spelletje. Intensieve en herhaalde trainingen zijn voor deze teams onontbeerlijk. Soms gaat het in een bedrijf nou eenmaal toch mis en hoe beter de bedrijfsbrandweer is opgeleid en samenwerkt met het gemeentelijke korps, des te meer ellende kunnen we voorkomen", vertelt Roel Govers van Mars Incorporated.

In de loop van zaterdagmiddag maakt wethouder Margriet Bräuner in de Veghelse brandweerkazerne de uitslag bekend. Mars Nederland wist de wedstrijd al vaak te winnen. Door de afwezigheid van Agrifirm, die dit jaar geen ploeg heeft afgevaardigd, is de kans op de overwinning wel groter.

Meierijstad