Volledig scherm
Michael Varekamp trad eerder op tijdens Jazz in Kerk & Kroeg in Veghel. Foto Hans Speekenbrink

Jazz in Kerk & Kroeg in Veghel stopt ermee, stichting werkt aan alternatief

VEGHEL - Het evenement Jazz in Kerk & Kroeg in Veghel gaat dit jaar niet door. Volgens de organiserende Stichting Jazz Veghel (SJV) trekt het te weinig bezoekers. De stichting werkt aan een alternatief vanaf 2019.

Jazz Veghel begon twaalf jaar geleden. Het doel: jazzmuziek onder een zo groot mogelijk publiek onder de aandacht brengen. Het evenement Jazz in Kerk & Kroeg kende de afgelopen jaren tien opeenvolgende edities  en was uitgegroeid tot een vaste waarde op de evenementenkalender. Bij de evaluatie van de tiende editie vorig jaar kwam het bestuur van de SJV al tot de conclusie dat het evenement in de huidige opzet niet meer voldoet.

Niet de gehoopte groei

De publieke opkomst bij de optredens in de Lambertuskerk en vijf kroegen vertoonde niet de gehoopte groei. Daarnaast zijn er andere factoren die het staken van het evenement rechtvaardigen. Zo is er bijvoorbeeld onzekerheid over het doorgaan van gelijksoortige evenementen in de regio. De SJV bekijkt wel diverse nieuwe formats die de komende jaren wel het gewenste succes zouden moeten brengen. 'SJV wil namelijk nog steeds zoveel mogelijk mensen laten kennismaken met jazzmuziek in al haar uiteenlopende varianten', aldus haar persbericht. Mensen die input willen leveren wordt gevraagd dit te mailen naar mijnidee@stichtingjazzveghel.nl of via de Facebookpagina van de SJV. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement