Volledig scherm
Jimmy van Riel met diploma én 2 kussen op de wang; zijn dag kan niet keer stuk © Van Assendelft

Jimmy uit Eerde slaagt cum laude ondanks leerachterstand

EERDE/SCHIJNDEL – Er zijn er natuurlijk meer die het tijdens de examenperiode heel goed hebben gedaan. Maar als er iemand genoemd mag worden, dan is het wel Jimmy van Riel uit Eerde - een stukje dat nog net bij de gemeente Schijndel hoort. Hij is cum laude geslaagd aan het Veghelse Zwijsen College, terwijl hij nota bene op een grote leerachterstand stond toen hij aan het examenjaar begon.

Jimmy wist eerder al eens te slagen voor de havo, met een economie & maatschappijprofiel (EM). Vervolgens, na anderhalf jaar hbo-lerarenopleiding economie kwam hij erachter dat hij tóch arts wil worden, waar hij al eerder over gedacht had. Tja, zijn havo-profiel was helaas wel totaal verkeerd om geneeskunde te gaan doen. En aan hbo-economie heb je ook niets als je medicijnen wilt studeren.

Plan B
Wat wel kon: Jimmy van Riel mocht terugkomen naar zijn oude middelbare school, het ‘Zwijsen’. Om daar midden in het jaar, in maart 2015, te beginnen in vwo-5. Daar heeft hij de leerling het voor elkaar gekregen het niveau van natuurkunde, scheikunde, biologie en Duits op te werken van havo-3 naar vwo-6. De exacte vakken zijn noodzakelijk om voor medicijnen te worden toegelaten. En 2 vreemde talen succesvol afronden is ook wel handig. Nu hij is geslaagd, cum laude nog wel, kan hij alsnog aan zijn studie geneeskunde beginnen.

Ben jij geslaagd, dan proficiat! Stuur ons je selfie en bekijk de selfies van anderen in het fotoalbum.

Meierijstad