Volledig scherm
Team Alert © Team Alert

Jonge festivalbezoekers in Erp krijgen voorlichting over gevaren drugs

ERP - Jonge festivalbezoekers in Erp krijgen voorlichting over de gevaren van drugs en alcohol in het verkeer. Voorlichtingsmedewerkers van jongerenorganisatie TeamAlert staan komend Pinksterweekend op de festivals Harmony of Hardcore en 7th Sunday Festival. 

Zij waarschuwen voor de ‘witte waas’: de wazige gemoedstoestand waarin je verkeert als je drugs hebt gebruikt en moedigen jongeren tussen de 16 en 24 jaar aan om te zorgen voor een veilige rit naar huis.

Jaarlijks komen er tachtig mensen om door drugsgebruik in het verkeer en vallen 250 doden door alcoholgebruik. Gecombineerd drugsgebruik, of alcohol in combinatie met drugs, vergroot de kans op een ernstig ongeval tussen de twintig en tweehonderd keer. Uit onderzoek van TeamAlert uit 2017 bleek dat 68% van de jongeren denkt dat drugsgebruik de afgelopen jaren is toegenomen. 71,6% ervaart drugsgebruik in hun eigen omgeving. Zes op de tien drugsgebruikers combineert drugs met andere drugs of alcohol.

'Vraag de Haas'

De voorlichtingsmedewerkers gaan met hun leeftijdsgenoten in gesprek over de risico’s van drugs achter het stuur. TeamAlert heeft op de festivals een tent waar de jongeren een route doorlopen en uiteindelijk de deal moeten aangaan een veilige rit naar huis te regelen. Daarnaast is er het onderdeel ‘Vraag de Haas’: hier ontvangen festivalbezoekers informatie over drugs en veilige alternatieven.

TeamAlert is een jongerenorganisatie die zich bezighoudt met jongeren en hun gedrag. Vanuit die visie richt TeamAlert zich op uiteenlopende relevante maatschappelijke thema’s die jongeren aangaan, zoals verkeersveiligheid, een gezonde leefstijl en slim omgaan met geld.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement