Volledig scherm
Het park is omsloten door hekwerk. © Franka Willems

Julianapark verandert langzaam maar zeker in bouwdorp Veghel in Hout

VEGHEL - De laatste dagen veranderde het Julianapark in Veghel van een ontmoetingsplek en een doorgang voor wandelaars en fietsers steeds meer in een park vol bedrijvigheid. Even het park doorkruisen is er daardoor niet meer bij en dat is wel wennen.

Tientallen vrijwilligers van kindervakantieweek Veghel in Hout sloten het park voor de veiligheid van kinderen al hermetisch af met hekwerk. De eerste bouwpallets kwamen vrijdagmiddag aan. Kuehne + Nagel leende voor de 31ste keer, zolang bouwdorp bestaat, zijn vrachtwagens uit. Dit keer hielpen vier vrachtwagenchauffeurs van het bedrijf bij het vervoer van de pallets. Om zo efficiënt mogelijk de bouwplaats te benutten worden de pallets voor het eerst keurig in stapels geplaatst en dat kost tijd. Ook zaterdag zijn ze daar nog lang mee bezig.

Julianapark
De laatste jaren zat Veghel in Hout aan het evenemententerrein de Knokert, voor het eerst zitten ze nu in het centrum. Dit jaar nog met noodvoorzieningen, voor 2017 komen er vaste voorzieningen voor onder meer water en stroom.

Aan alle kanten klinken positieve geluiden over het park. Zo groen, glooiend en schaduw door de vele bomen. Daardoor kunnen er ook andere activiteiten plaatsvinden als boerengolf en veel doe-activiteiten. De bibliotheek is er woensdagmiddag met ‘Rust in de tent’ en de dieren in het park hebben al een plekje afgestaan aan het kookcafé.

Zaterdag is tussen 11.00 en 12.00 uur op het terrein nog kaartverkoop.​

Volledig scherm
De eerste rij pallets voor het nieuwe systeem bij bouwdorp. © Franka Willems
Volledig scherm
Vrachtwagenchauffeurs en wagens van sponsor Kuehne + Nagel. © Franka Willems

Meierijstad