Volledig scherm
Jumbo en Intrakoop gaan samenwerken. Het supermarktconcern gaat zorginstellingen beleveren. © Jumbo

Jumbo gaat aan zorginstellingen leveren

VEGHEL - Supermarktketen Jumbo uit Veghel gaat zo'n 600 zorginstellingen in het hele land beleveren. De keten doet dat in een intensieve samenwerking met Intrakoop, de grootste inkoopcoöperatie in de zorg.

De Veghelse supermarktketen gaat via Intrakoop de wekelijkse boodschappen leveren aan de zorg. Er zijn in totaal zo'n 600 zorginstellingen lid van coöperatie. In de zorg worden die levensmiddelen steeds vaker lokaal ingekocht door zorgmedewerkers in plaats van door centrale inkoopafdelingen. Intrakoop en Jumbo spelen hier nu samen op in.

Online

Zorgmedewerkers kunnen in een online omgeving makkelijk en snel hun boodschappen bestellen. De boodschappen worden vanuit de lokale Jumbo-supermarkt tot in de keuken van de woongroep bezorgd, op het moment dat het de zorginstelling goed past.

Jumbo streeft naar een vaste bezorger voor ieder lid van de coöperatie. Frank Kaptein, directeur bij Intrakoop is blij met de samenwerking. ,,Deze samenwerking maakt het mogelijk om ook op kleine schaal levensmiddelen in te kopen, die aansluiten bij de wensen van de cliënt.” Die cliënt wil graag de producten gebruiken die hij thuis ook gewend was.

Zorg

De gezondheidszorg kan een interessante markt zijn voor Jumbo. ,,Door de samenwerking met Intrakoop hebben we al veel geleerd over de sector”, aldus Roy Van Keulen, Directeur Online bij Jumbo. ,,De komende tijd gaan we ook een specifiek op de zorg gericht assortiment ontwikkelen, met onder andere medische producten en professionele schoonmaakproducten. We willen onze positie in deze sector verder versterken."