Volledig scherm
© Persburo Sander van Gils

Justitie eist zware straf tegen Veghelse brokkenchauffeur

DEN BOSCH/VEGHEL - Een rijverbod van twee jaar en een taakstraf van 240 uur. Dat heeft het Openbaar Ministerie geëist tegen een 25-jarige Veghelse automobilist die in de nacht van 30 augustus 2015 een zwaar ongeluk veroorzaakte op de kruising Eerdsebaan-Montgomeryweg in Veghel.

De automobilist kwam terug van een feest en reed met een snelheid van tussen de 130 en 144 kilometer per uur door rood, aldus de politie. Hij kwam in botsing met een auto waarin een man uit Veghel en een vrouw uit Zeist zaten. Zij raakten beiden gewond, evenals de 25-jarige Veghelaar en een inzittende van zijn auto.

Weinig herinnering
De man beweerde voor de rechtbank dat hij zich weinig van het ongeluk of het voorafgaande feest kon herinneren. Officier van justitie vond dat vreemd, omdat de andere drie gewonden het zich allemaal wel kunnen herinneren.

De advocaat van de man probeerde aan te tonen dat zijn cliënt niet teveel had gedronken, ofschoon een bloedproef anders uitwees. ,,Misschien heeft hij gedronken tussen het ongeval en de afname van de bloedproef in het ziekenhuis", zei hij. Ook die redenering wilde er bij de officier van justitie niet in.

Uitspraak over 14 dagen.

Meierijstad