Volledig scherm
Willy's Café is gevestigd in het voormalige Dist Op In en is tijdens de carnaval twee dagen open. © Philip van den Brand

Kaartje leggen en 'buurten' in Willy's Café in Veghel

Veghel - Met carnaval openen de deuren van Willy's Café aan de Gasthuisstraat in Veghel. In het voormalige Dist Op In start Heidy Weijtens (46) een kroeg vernoemd naar haar vader.

Het is een 'probeersel', licht de Veghelse onderneemster toe. ,,Ik heb het café al enige tijd in gebruik bij mijn dansstudio JB Dance. Steeds vaker worden er echter ook feestjes en partijen gehouden. Mensen vinden de sfeer en de ruimte leuk. Het ouderwetse kroeggevoel moet er komen te hangen, in de geest van mijn vader."

Gezelligheid

Willy was een bekende voetballer van Blauw Geel en een graag gezien persoon in Veghel. ,,Hij hield van een praatje en gezelligheid. Ik kreeg onlangs veel oude foto's waarop hij staat afgebeeld. Die ga ik ophangen in het café." 

Op vrijdag en zondag met carnaval is de danszaal achterin de zaak geopend voor kinderen. Ouders kunnen dan terecht in het café. 

Bij voldoende belangstelling wil ze Willy's Café vanaf 1 maart openen. ,,Op de vrijdag en zondag. Een plek waar je lekker kunt 'buurten' en een kaartje kunt leggen. Ik zie het helemaal zitten."

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement