Volledig scherm
Sophia Hendriks (86): "Voor mijn 85e verjaardag vroeg ik een step." © Franka Willems-Netten

Kanariegele loopfiets houdt Veghelse Sophia (87) in beweging

VEGHEL - Op zomaar een zonnige dag worden de Veghelse Sophia Hendriks (bijna 87 jaar) en dochter Birgitte aangesproken omdat ze op een kanariegele loopfietsen zitten. Mensen zien meteen de meerwaarde van het lopen op wielen en stellen vragen.

,,Ik heb vroeger altijd gestept”, vertelt Sophia Hendriks van bijna 87 jaar. ,,Toen ik kinderen kreeg haalde ik ’s avonds laat wel eens hun step uit de schuur, zo leuk bleef ik het vinden. Voor mijn 85ste verjaardag vroeg ik dus een step.” Dochter Colette is toen gaan googelen op steppen en kwam een loopfiets tegen en van het een kwam het ander. Sophia Hendriks was de eerste die de loopfiets in Nederland kreeg, waar ze zélfs mee kan steppen. Sinds een paar maanden heeft ze een kleiner exemplaar waar ze nog beter mee uit de voeten kan.

De Alinker R-volution kan gemakkelijk ingeklapt worden. Doordat het een hulpmiddel is, mag de loopfiets bij winkels mee naar binnen. De handen vrij hebben en op ooghoogte met anderen kunnen praten zijn andere pluspunten. ,,Met een rollator ben je een oud mens, maar met deze loopfiets voel je je 20”, lacht dochter Birgitte. ,,Mijn zus Colette en ik gaan er graag samen mee weg en we gaan dan hárd, maar we gaan ook op stap met bewoners van de Watersteeg. Zo fijn om mensen in beweging te krijgen.”

Meierijstad