Volledig scherm
© ThinkStock

Keez Toernooi in Mariaheide

MARIAHEIDE - Keez Ranking Schijndel houdt vrijdag 21 oktober het Keez Toernooi bij Café D’n Brouwer in Mariaheide.

Keezen is een bordspel dat gespeeld wordt in teams van twee personen. Het is een combinatie van Mens Erger Je Niet en het kaartspel Pesten. Het doel van het spel is om alle pionnen van je eigen team in het thuisvak te spelen en te voorkomen dat de tegenstander dit voor elkaar krijgt.

Het toernooi start vrijdag 21 oktober om 20.00 uur aan het Dobbelsteenplein 1 in Mariaheide. De deelnamekosten bedragen 10 euro per team en aanmelden kan via de mail.

  1. Het Veghel van Mies Jonkers

    Het Veghel van Mies Jonkers

    VEGHEL - Noem hem gerust Mister Sinterklaasintocht, want dat geeft precies weer wat Mies Jonkers (83) is. Afgelopen weekend was hij voor de 48ste keer present, waarvan 22 edities als voorzitter van het Veghelse Sinterklaascomité. Mies werd in Zijtaart geboren, maar hij verhuisde in 1960 naar de Stationsstraat en begon er zijn schildersbedrijf. Hij werd vader, grootvader en overgrootvader. Toch kroop hij nimmer in de rol van Sint of Piet. Mies geniet meer op de achtergrond, van het kinderplezier tijdens de intocht. En hij is trots op die grote groep betrokken vrijwilligers die er altijd weer staat, weer of geen weer.

Meierijstad