Volledig scherm
Wie Keldonk binnenkwam, zag de avond over de woningbehoefte in het dorp al groot aangekondigd. © Kirsten Rietbergen/BD

Keldonk lichtend voorbeeld voor andere kleine kernen van Meierijstad

KELDONK - Medewerkers van Meierijstad gaan in de verschillende kleine kernen van de gemeente met woningzoekenden zelf in gesprek over hun woonbehoefte. De gemeente hoopt zo beter zicht op die behoefte te krijgen.

Een proef op deze basis in Keldonk is de afgelopen maand succesvol verlopen. Het gaat om een intensieve methode waarbij in groepen met een gespreksleider gewerkt wordt. 

De bijeenkomsten zijn niet alleen bedoeld voor ‘eigen’ inwoners met een woonwens, maar óók voor mensen van elders die in de desbetreffende kern willen gaan wonen. Mensen die verwachten binnen vijf jaar naar of binnen een van de tien kleinere kernen te willen verhuizen, kunnen zich melden bij de dorpsraad van die kern om daar de bijeenkomst bij te wonen.

De dorpsraden organiseren zelf de bijeenkomst, de gemeente ondersteunt hen daarbij. ,,In Keldonk heeft de dorpsraad zich echt ingespannen om veel woningzoekenden te enthousiasmeren deel te nemen aan de bijeenkomst. En dat heeft zich vertaald in een goed beeld van hun woonwensen”, aldus wethouder Eus Witlox.  Volgens prognoses van de provincie heeft Meierijstad in de periode 2018-2028 behoefte aan 3940 woningen.