Volledig scherm
© Stock.xchng

Keldonkse ex-profvoetballer jarenlang gestalkt

KELDONK - Ex-profvoetballer Paul Jans uit Keldonk, ooit speler van FC Den Bosch, blijkt jarenlang te zijn gestalkt door een inmiddels 54-jarige vrouw uit Den Bosch.

De vrouw bezocht in 2009 en 2010 alle wedstrijden en trainingen van de Bossche club en stuurde Jans talloze briefjes en mailtjes. Toen de voetballer overstapte naar FCV Dender in het Belgische Denderleeuw, zocht ze in de telefoongids alle mensen met de achternaam Jans en begon ze die te voorzien van briefjes en cadeautjes met het verzoek die aan de voetballer te overhandigen. Volgens de advocaat van de vrouw, Bart van de Grint, zegt de vrouw dat ze niet verliefd was. Toch spreken haar briefjes en mailtjes andere taal.

Dagvaarding
De vrouw moest donderdag in Den Bosch voor de rechtbank verschijnen. Omdat de politie er niet in was geslaagd de dagvaarding te overhandigen, ging de zaak niet door. Volgens officier van justitie Patrick van Hees was de vrouw wel thuis, maar weigerde ze de deur te openen.

Hij diende een verzoek in om de vrouw de volgende keer door de politie te laten oppakken en naar de rechtbank te laten brengen. Dat kan pas als er een nieuwe dagvaarding is en als ze vervolgens weer niet komt opdagen.

Meierijstad