Volledig scherm
© Thinkstock

Kerkdorpen toekomstige Meierijstad hebben behoefte aan woningbouw

EERDE - Bouw toch snel woningen in kleine kernen als Olland, Nijnsel en de andere acht kerkdorpen die straks tot Meierijstad behoren. Dat was één van de vele rode draden die dinsdagavond door het verkiezingsdebat liepen in De Brink in Eerde.

De gezamenlijke dorpsraden van de tien kernen van Meierijstad hielden in Eerde onder het motto ‘Levende dorpen, leve de dorpen’ een verkiezingsdebat. Daar deden de negen lijsttrekkers aan mee van de partijen waar de kiezers volgende week woensdag hun stem op uit kunnen brengen tijdens de herindelingsverkiezingen (Veghel, Rooi en Schijndel).

Behoefte
Onder leiding van oud-adjunct hoofdredacteur van het Brabants Dagblad Twan van den Brand werden de negen via stellingen het vuur aan de schenen gelegd. Later op de avond ook door de volle zaal. De behoefte aan woningbouw zit veel kerkdorpen hoog, zo bleek wel.

Met name Ad van der Heijden, dorpsraadvoorzitter in Olland, voelt zich in de kou gezet met woningbouw in zijn dorp. „We kunnen zelf wel plannen maken, maar we missen nodig vakkundige ondersteuning vanuit het gemeentehuis. Dat moet straks beter en anders. In acht jaar tijd zijn hier vier woningen gebouwd.” Boerdonk deed tijdens de avond ook een duit in het zakje. „Een grote corporatie heeft te weinig oog voor bouwen in de dorpen”, zeggen ze daar.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Meierijstad