Volledig scherm
De nieuwe freesmachine arriveert bij Kessel Machinefabriek in Veghel. © Wouter van Assendelft / Van Assendelft Fotografie

Kessel Machinefabriek uit Veghel draait na flinke dip weer op volle toeren

VEGHEL - Kessel Machinefabriek uit Veghel, die failliet ging in februari 2014, staat weer op de rails en draait op volle toeren. Onlangs arriveerde een fonkelnieuwe computergestuurde freesmachine, de jongste investering. Al met al is dit jaar 350.000 euro geïnvesteerd.

Oprichter Ben van Kessel die zijn bedrijf in 2007 van de hand deed, heeft de zaak teruggekocht. ,,We staan weer waar we staan moeten. We hebben de boel weer op de rit. Als je zaken goed aanpakt, lukt het ook'', zegt Van Kessel.

Hij haalde oud-werknemer Roland van Zuylen over om met hem in zee te gaan. ,,We hebben er hard aan moeten trekken om klanten terug te winnen'', stelt de compagnon. Het bedrijf biedt werk aan 24 man. Het produceert kleine onderdelen aan machinebouwers.

Het is verspanend maatwerk, dat met grote precisie gebeurt. Klanten komen uit de levensmiddelen-, farmaceutische en elektronica-industrie.

  1. Het Veghel van Mies Jonkers

    Het Veghel van Mies Jonkers

    VEGHEL - Noem hem gerust Mister Sinterklaasintocht, want dat geeft precies weer wat Mies Jonkers (83) is. Afgelopen weekend was hij voor de 48ste keer present, waarvan 22 edities als voorzitter van het Veghelse Sinterklaascomité. Mies werd in Zijtaart geboren, maar hij verhuisde in 1960 naar de Stationsstraat en begon er zijn schildersbedrijf. Hij werd vader, grootvader en overgrootvader. Toch kroop hij nimmer in de rol van Sint of Piet. Mies geniet meer op de achtergrond, van het kinderplezier tijdens de intocht. En hij is trots op die grote groep betrokken vrijwilligers die er altijd weer staat, weer of geen weer.

Meierijstad