Volledig scherm
Het Veghelse jongerencentrum De Kluis. © Henk Verhagen/BD

Kluis in Veghel geen plek voor etterbakken

VEGHEL - Jongerencentrum De Kluis in Veghel in goede banen leiden is een moeilijkere klus dan aanvankelijk gedacht 2,5 jaar geleden toen jongerenwerker Maarten Bevers er aan begon. Dat bleek vrijdagmiddag tijdens een werkbezoek van PvdA-Tweede Kamerlid Ahmed Marcouch.

Die kwam in het kielzog van PvdA Meierijstad tijdens de verkiezingstijd een kijkje nemen in De Kluis op de Noordkade in Veghel. Bevers gaf te kennen dat er dan weer grote drukte is in de Kluis, dan weer leegloop.

„Goede vrijwilligers vinden is soms lastig. Daarom bieden we soms zelf meer activiteiten aan als ze zelf niks verzinnen. Ook de huisregels maakt het soms moeilijk werken. Er mag geen wiet worden gerookt en er zijn camera’s. Daarmee stuur je groepen weg die later op straat weer voor problemen zorgen en waarvoor je dan ambulant jongerenwerk nodig hebt. Maar het is nu eenmaal ons beleid.”

Marcouch was erg positief over de werkwijze van De Kluis. „Het jongerencentrum is hier geen bergplaats voor etterbakken. Met deze werkwijke kun je een actor zijn in de hele opvoedketen van een grotere groep jongeren.”

Meierijstad