Volledig scherm
Koningin Máxima. © De Blauwe Kei

Koningin Máxima opent Theater De Blauwe Kei in Veghel

VEGHEL - Hoog bezoek binnenkort in Veghel. Koningin Máxima komt op maandag 10 september om Theater De Blauwe Kei officieel te openen. Ook wordt dan stilgestaan bij de honderdste verjaardag van het voormalige complex van de CHV.

Op 20 augustus 1918 verrichtte gedeputeerde Th. Smits van Oyen de officiële opening van het CHV-complex. Dat bestond toen uit een graansilo, veevoedermagazijn, maalderij, veekoekfabriek, en klein kunst- mestmagazijn. Nu is het industrieel erfgoed dat op allerlei manieren nieuw leven krijgt. 

Op zondag 9 september zijn er tal van activiteiten en feestelijkheden voor jong en oud waarbij kunst en cultuur centraal staan. Op maandag 10 september vindt de officiële opening van het theater plaats en is er een businessevent. In die bijeenkomst draait om coöperatie en de rol van de Brabantse familiebedrijven binnen de regionale voedingsindustrie.

De officiële opening van Theater de Blauwe Kei vormt het sluitstuk van de tweede fase van de bouw van een  cultuurcluster in de voormalige mengvoederfabriek. Theater De Blauwe Kei was ruim 50 jaar gevestigd aan het Stadhuisplein in Veghel. Voor 8,5 miljoen is in het nieuwe theater gerealiseerd.