Volledig scherm
Het voormalige ziekenhuiscomplex Bernhoven in Veghel. © Domien van der Meijden/BD

Kritiek op inspraak van burgers in Veghel

VEGHEL - Wijkraad Kern-West en een groep bewoners van de Vijverwijk in Veghel vinden dat het nog niet goed gaat met inspraak voor burgers in Veghel.

"Er is wel een inloopavond gehouden over de opvang van 300 vluchtelingen in ziekenhuis Bernhoven. Maar niemand uit het gemeentehuis vraagt bewoners actief of dit nu wel de beste plek is voor opvang en of wij andere ideeën hebben”, zegt Dirk Lammers, voorzitter van de wijkraad Kern-West. "Je kunt als bewoner vragen stellen, maar het gebeurt niet omgekeerd."

Volgens de voorzitter bekruipt de leden van de wijkraad regelmatig het gevoel dat er niet echt geluisterd wordt. De opvang van vluchtelingen is niet het enige ‘dossier’ waarbij de wijkraad dat ‘verkeerde gevoel’ heeft. "Ook voor de plannen voor de Rembrandtlaan geldt dit. Dan vraag je de stukken op, om je goed voor te bereiden op discussies die eraan komen in maart, en dan geeft Veghel niet thuis”, aldus Lammers.

Lees meer over de opvang van vluchtelingen in de regio op bd.nl/vluchtelingen.

  1. Het Veghel van Mies Jonkers

    Het Veghel van Mies Jonkers

    VEGHEL - Noem hem gerust Mister Sinterklaasintocht, want dat geeft precies weer wat Mies Jonkers (83) is. Afgelopen weekend was hij voor de 48ste keer present, waarvan 22 edities als voorzitter van het Veghelse Sinterklaascomité. Mies werd in Zijtaart geboren, maar hij verhuisde in 1960 naar de Stationsstraat en begon er zijn schildersbedrijf. Hij werd vader, grootvader en overgrootvader. Toch kroop hij nimmer in de rol van Sint of Piet. Mies geniet meer op de achtergrond, van het kinderplezier tijdens de intocht. En hij is trots op die grote groep betrokken vrijwilligers die er altijd weer staat, weer of geen weer.

Meierijstad