Volledig scherm
Van links naar rechts: Marlou Vrijsen, Susanne Dumoulin, Dorian Verkuijlen en Fieke Barten. © Archief Cultuurkade

Kunst- en cultuureducatie voortaan onder een nieuw dak: Cultuurkade

VEGHEL - Plein 23 uit Veghel, Cultuureducatie Schijndel en Curioso uit Sint-Oedenrode hebben hun krachten gebundeld. Op de Noordkade in Veghel zijn de drie aanbieders van kunst- en cultuureducatie samen gegaan onder de vlag Cultuurkade.

Ze vinden het een hele logische stap. Waarom op drie plekken een marktplaats organiseren voor cultuureducatie, als je dat ook op een centrale plek kan doen. Plein 23, Curioso uit Sint-Oedenrode en Cultuureducatie Schijndel zijn daarom in een nieuwe organisatei op gegaan: Cultuurkade.

Marlou Vrijsen van Cultuurkade: ,,Het is voor ons een logische stap om kennis, kunde en contacten bij elkaar te brengen. Zo heeft Meierijstad één gezamelijke marktplaats voor kunst- en cultuureducatie. We bieden scholen projecten aan, maar het werkt ook andersom. We verkennen ook wat scholen, leerkrachten en de kinderen aan behoeften hebben op het gebied van kunst- en cultuureducatie."

Fieke Barten van Cultuurkade vult aan: ,,Ons aanbod is veelzijdig, van beeldende kunst, film en theater tot dans, literatuur en fotografie. Maar ook zaken als erfgoed hebben onze aandacht. Cultuurkade zoekt naar de sterke match tussen vraag en aanbod."

Market Garden

Susanne Dumoulin van Cultuurkade ziet ook de voordelen van de onderlingen verbintenis tussen Veghel, Sint-Oedenrode en Schijndel. ,,Scholen uit Schijndel en Rooi kunnen voortaan delen in het Veghelse aanbod. Van het museum van de SIEMei tot het project rond Market Garden, zoals dat afgelopen maand werd gehouden bij de bevrijdingskermis met de re-enactors. Maar het geldt ook andersom. Veghel kan profiteren van Schijndels en Roois aanbod. Zo wordt de horizon breder voor iedereen."

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement