Volledig scherm
Kunstenaar maakt monument voor graf waarvan beertje gestolen was © Jurriaan Balke

Kunstenaar maakt grafmonument voor 3 kinderen na diefstal knuffel

VEGHEL - Meer dan vierduizend reacties kreeg Meral Arslan uit Veghel op haar oproepje op Facebook naar aanleiding van het knuffelbeertje dat begin deze maand verdween van het graf van haar drie zeer jong gestorven kinderen Sirac, Ceylin en Liya. 

Tientallen vervangende knuffels kreeg ze aangeboden ter compensatie van het op begraafplaats Roostenhof gestolen beertje, dat vanuit een glazen kastje waakte over de drie kindjes. Maar met alle aanwijzingen én aangeboden knuffels konden Meral en haar man Resul niet zo veel, alle goede bedoelingen ten spijt.

Monumentje
Op één mailtje na. Dat deed de harten van de jonge ouders sneller kloppen. De Eindhovense kunstenaar Michel Kuipers, gespecialiseerd in grafkunst, bood aan een monumentje te maken voor de drie kinderen.

Emoties
Toen Meral Arslan met de kunstenaar telefonisch in contact kwam, vroeg deze haar waarom er nog geen monument was, maar alleen een eenvoudige trespa plaat met daarop de namen van de drie kinderen in plakletters. "Dat kost een vermogen", had Meral geantwoord. Waarop de kunstenaar aanbood om een grafmonument te maken. Voor niets. "Ik wist niet wat me overkwam en moest even de telefoon ophangen vanwege alle emoties", zegt Meral. "Hier was het ons natuurlijk niet om begonnen. Maar Michel wil per se niet dat wij er aan mee betalen. Dit is een prachtig aanbod. Ongelooflijk dat er nog zulke mensen bestaan."

Kuipers, lid van de Stichting Memento Gedenkbeelden: "Ik maak al veel langer heel persoonlijke grafmonumenten en ik weet hoe moeilijk het is als mensen een baby verliezen. Ik doe dit dan ook heel graag."

Meierijstad