Volledig scherm
© Thinkstock

Kunstgrasvelden Blauw Geel'38 afgekeurd

VEGHEL - Het hoofdveld en veld 2 van voetbalvereniging Blauw Geel'38 uit Veghel zijn onlangs door keuringsinstituut ISA afgekeurd. Het is de vraag of de velden voor aanvang van de competitie vervangen kunnen worden.

De velden werden in 2008 aangelegd en zouden volgens planning tien jaar meegaan. Maar de kenner ziet meteen dat het veld nu al afgetrapt oogt. „Dat komt ook omdat er ook door veel kinderen met platte zolen wordt gesport, met noppen heb je minder slijtage”, zegt voorzitter Frank Pulles.

Blauw Geel’38 huurt de velden van de gemeente, die verantwoordelijk is voor de vervanging. Daarbij is haast geboden, want op 21 augustus begint de competitie. De gemeente Veghel bespreekt het voorstel binnenkort en hoopt de velden voor aanvang van de competitie of net erna te vervangen.

  1. Het Veghel van Mies Jonkers

    Het Veghel van Mies Jonkers

    VEGHEL - Noem hem gerust Mister Sinterklaasintocht, want dat geeft precies weer wat Mies Jonkers (83) is. Afgelopen weekend was hij voor de 48ste keer present, waarvan 22 edities als voorzitter van het Veghelse Sinterklaascomité. Mies werd in Zijtaart geboren, maar hij verhuisde in 1960 naar de Stationsstraat en begon er zijn schildersbedrijf. Hij werd vader, grootvader en overgrootvader. Toch kroop hij nimmer in de rol van Sint of Piet. Mies geniet meer op de achtergrond, van het kinderplezier tijdens de intocht. En hij is trots op die grote groep betrokken vrijwilligers die er altijd weer staat, weer of geen weer.

Meierijstad