Volledig scherm
© Thinkstock

Leerlingen Fioretti College Veghel leren veilig werken met kettingzaag

VEGHEL - Leerlingen van het praktijkonderwijs van het Fioretti College in Veghel gaan komend voorjaar het European Chainsaw Certificate (ECC) behalen. Een certificaat met een hoge standaard om veilig en efficiënt te mogen werken met een (motor)kettingzaag.

Na het behalen van het ECC1- en ECC2-examen is het voor de leerlingen mogelijk om professioneel met een kettingzaag te werken in veel Europese landen. Vanaf 16 jaar mag er alleen onder begeleiding gezaagd worden, maar vanaf een leeftijd van 18 jaar mag dit ook zelfstandig volgens de Nederlandse arbowet.

  1. Het Veghel van Mies Jonkers

    Het Veghel van Mies Jonkers

    VEGHEL - Noem hem gerust Mister Sinterklaasintocht, want dat geeft precies weer wat Mies Jonkers (83) is. Afgelopen weekend was hij voor de 48ste keer present, waarvan 22 edities als voorzitter van het Veghelse Sinterklaascomité. Mies werd in Zijtaart geboren, maar hij verhuisde in 1960 naar de Stationsstraat en begon er zijn schildersbedrijf. Hij werd vader, grootvader en overgrootvader. Toch kroop hij nimmer in de rol van Sint of Piet. Mies geniet meer op de achtergrond, van het kinderplezier tijdens de intocht. En hij is trots op die grote groep betrokken vrijwilligers die er altijd weer staat, weer of geen weer.

Meierijstad