Volledig scherm
© SXC

Lezing in Veghel over snoeien

VEGHEL – De KMTP/Groei & Bloei, afdeling Veghel, houdt op maandag 21 november een lezing over snoeien.

Hovenier Gertjan Schonenberg uit Volkel en Groei & Bloei-bestuurslid Gerard van Esch verzorgen de lezing. Zij geven uitleg over het snoeien van vaste planten, heesters en bomen. De avond wordt later nog gevolgd door een praktijkbijeenkomst.

Het evenement vindt plaats in De Schakel aan Hoofdstraat 53 in Veghel. Het begint om 20.00 uur en de toegang bedraagt voor niet-leden 3,50 euro. Leden mogen gratis naar binnen.

  1. Het Veghel van Mies Jonkers

    Het Veghel van Mies Jonkers

    VEGHEL - Noem hem gerust Mister Sinterklaasintocht, want dat geeft precies weer wat Mies Jonkers (83) is. Afgelopen weekend was hij voor de 48ste keer present, waarvan 22 edities als voorzitter van het Veghelse Sinterklaascomité. Mies werd in Zijtaart geboren, maar hij verhuisde in 1960 naar de Stationsstraat en begon er zijn schildersbedrijf. Hij werd vader, grootvader en overgrootvader. Toch kroop hij nimmer in de rol van Sint of Piet. Mies geniet meer op de achtergrond, van het kinderplezier tijdens de intocht. En hij is trots op die grote groep betrokken vrijwilligers die er altijd weer staat, weer of geen weer.

Meierijstad