Volledig scherm
De publieksjury met vlnr: Britt Verhagen, Gert-Jan Kanters en Romano van der Meijden. © Robèrt van Lith

Lijst Blanco scoort bij 'jury' debat Meierijstad

VEGHEL - Lijst Blanco scoorde woensdagavond het beste bij de de publieksjury van het verkiezingsdebat van het Brabants Dagblad en Eindhovens Dagblad in Veghel.

Britt Verhagen (19) uit Schijndel zou niet weten op wie zij zou moeten stemmen, zegt zij bij aanvang van het verkiezingsdebat. Na afloop is ze nog steeds zwevende, vertel ze aan presentator Theo van de Zande van het Brabants Dagblad. Toch heeft ze na het debat wel een lichte voorkeur: „Ik kan me goed vinden in Thijs van Zutphen”, doelt ze op de lijsttrekker van Lijst Blanco. „Misschien komt het omdat we beiden even oud zijn, maar ik kan me ook wel vinden in zijn standpunten.”

'Ik zweef nog'
Verhagen maakt deel uit van de publieksjury, die af en toe gevraagd wordt om een mening over het debat. Zij vertegenwoordigt Schijndel. Romano van der Meijden doet dat voor Sint-Oedenrode en Gert-Jan Kanters zit in de publieksjury namens Veghel. Ook Romano van der Meijden koos na het debat voor Lijst Blanco. „Op basis van vanavond blijft voor mij Lijst Blanco over.”
Veghelaar Kanters liet zich niet uit over zijn keuze. „Ik zweef nog steeds, maar heb vanavond wel enkele partijen kunnen wegstrepen.”

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Meierijstad