Volledig scherm
Piet van Zutphen. © Van Assendelft Fotografie

Lintje voor Piet van Zutphen uit Zijtaart

ZIJTAART - Piet van Zutphen (1943) uit Zijtaart heeft woensdag een koninklijke onderscheiding ontvangen en is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

* Van 1995 – tot heden: Vrijwilliger bij het dorpshuis Zijtaart. Decorandus is al ruim 20 jaar vrijwilliger bij het Dorpshuis. Hij is al vele jaren actief betrokken bij het tuinonderhoud rondom het dorpshuis en het onderhoud van de jeu-de- boulesbanen. Ook voor andere werkzaamheden in of rondom het Dorpshuis is decorandus altijd beschikbaar. Bij de nabijgelegen Mariakapel verzorgt decorandus de groenvoorziening.

* Van 2000 – heden: Vrijwilliger bij de H. Lambertusparochie Zijtaart. Decorandus is bij de parochie actief als grafdelver en zorgt voor het dichten van de graven. Ook de ruiming van grafmonumenten en het afvoeren van puin verzorgt hij. Daarnaast verricht hij snoeiwerkzaamheden en zorgt hij ervoor dat het kerkhof er netjes bij ligt. Onderhoudswerkzaamheden aan de kerk worden eveneens door hem verricht.

Decorandus verricht op vele terreinen hand- en spandiensten bij verschillende evenementen in het dorp, bij de KPJ Zijtaart en bij het Slokdarmfestival/Fabriek Magnifique.