Volledig scherm
Noud van den Boer op het dak van het P'rooflokaal op de Noordkade in Veghel, het nieuwe restaurant van Maison van den Boer. © Jeroen Appels/Van Assendelft

Maison van den Boer weer 100 procent familiebedrijf

VEGHEL - Cateraar Maison van den Boer is over de dip in de evenementenmarkt heen. De afgelopen vier jaar heeft het familiebedrijf uit Veghel in ruil voor een miljoenenlening een kwart van de aandelen aan derden gegeven. Binnenkort keren die aandelen officieel terug naar de familie.

Met hulp van interim-manager Louis Frankenhuis is de organisatie aangepast en is in drie jaar tijd zes miljoen euro bespaard. In totaal tien miljoen euro vanaf 2009. Dat loont zich, want de Van den Boer Groep draait dit boekjaar waarschijnlijk een miljoen euro winst op een omzet van 55 miljoen euro. Daarmee zit de taak van Frankenhuis erop. Hoewel de aandelen weer terugkomen in de familie, keert Noud van den Boer niet terug als directievoorzitter. Hiervoor is Henk Kivits aangetrokken. Die heeft een groot netwerk binnen de evenementenbranche en is dus als een vis in het water bij het cateringbedrijf dat veel grote evenementen in de theater- en sportwereld verzorgt. Zoals momenteel het paardenevenement CHIO in Rotterdam en onlangs het WK Hockey.

Kivits is voorzitter van de Raad van Commissarissen van de Efteling, lid van de raad van commissarissen van de KNVB en was directeur van Joop van den Endes bedrijf Stage Entertainment en was directeur van Holland Casino. Noud van den Boer blijft actief in de functie van directeur grootaandeelhouder bij het familiebedrijf. De 106 jaar oude Van den Boer Groep, met 650 werknemers, bestaat uit de cateringbedrijven Maison van den Boer en Oseven, dat vooral in de Randstad actief is.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement