Volledig scherm
De directie van Mars in overleg met de uitvoerder op de locatie van de nieuwbouw van Mars te Veghel. Jack Tabbers (links) en Ruud v.d. Nobelen (Rechts). © Van Assendelft Fotografie

Mars steekt meer dan 100 miljoen euro in fabriek Veghel

VEGHEL - De Marsfabriek in Veghel wordt de komende jaren uitgebreid en gemoderniseerd. Dit betekent veel werk voor bedrijven in de bouw en techniek in heel de regio Veghel. Mars investeert fors, 100 miljoen euro in de komende tien jaar.

Het meeste geld, 60 miljoen, gaat vooral naar de bouw van nieuwe kantoren, een nieuwe productielijn voor mini's, technologische vernieuwingen en het clusteren van bedrijfsonderdelen. Na vijftig jaar aan uitbreidingen in Veghel is de grootste vestiging van Mars in de wereld toe aan grote renovatie. Met de investering in de chocoladefabriek Mars in Veghel stelt het zijn hoogste positie binnen het Amerikaanse concern veilig.

Mars ziet Veghel als leider op het gebied van onderzoek en ontwikkeling van producten voor de 31 chocoladefabrieken die er internationaal zijn en samen een jaaromzet hebben van zo’n 36,3 miljard euro. Voor Mars zelf levert het vooralsnog nauwelijks extra banen op.