Volledig scherm
Het gemeentehuis in Veghel © Jeroen Appels/Van Assendelft

Meierijstad met jongeren in beraad, mét pizza

VEGHEL - De gemeente Meierijstad start met een zogenaamd 'pizza-beraad', een bijeenkomst waarbij ambtenaren met jongeren in gesprek gaan over de toekomst van hun dorp. De gemeente is op zoek naar vijftien jongeren tot 30 jaar, die het leuk vinden om mee te doen. Ze kunnen aangeven wat zij belangrijk vinden voor de toekomst en wat zij voor kansen zien voor de gemeente.

Dit alles gebeurt in het kader van een project citymarketing, waarbij de gemeente zichzelf op de kaart wil zetten. De visie van jongeren is daarbij van belang, omdat het over de toekomst gaat. ,,We zijn erg benieuwd naar hun droom voor hun eigen ideale leefomgeving en naar welke kansen zij zien voor Meierijstad'', zegt wethouder Jan Goijaarts. 

De eerste bijeenkomst is op woensdag 12 september van 17.00 – 19.30 uur in het stadhuis in Veghel. Wie mee wil doen kan zich aanmelden voor deze meedenkgroep, genaamd Join'm, door een mail te sturen naar lvanderswaluw@meierijstad.nl met vermelding van naam, leeftijd, woonplaats en telefoonnummer. De bijeenkomst wordt begeleid door communicatiebureau Imagro. Op woensdag 3 oktober van 16.30 – 21.00 uur is er een vervolgbijeenkomst over de toekomst van Meierijstad. Daarbij zijn alle inwoners van Meierijstad uitgenodigd. De jongeren van Join'm krijgen dan de kans om hun toekomstdroom te presenteren.