Volledig scherm
PREMIUM
© Thinkstock

Melvert Agro bv uit Erp krijgt dwangsom

ERP/DEN BOSCH - Agrarisch bedrijf Melvert Agro bv moet een dwangsom van 40.000 euro betalen omdat het bedrijf in 2017 illegaal asbest verwijderde van het terrein van een uitgebrande stal in Erp. Dat stelde een woordvoerder van de gemeente Meierijstad vrijdag bij de bestuursrechter in Den Bosch. 

De eigenaar van het bedrijf ontkende vrijdag dat werknemers van Melvert Agro asbest hadden weggehaald. ,,We hebben eerder fouten gemaakt", zei de ondernemer. ,,Maar deze boete is gewoon onterecht."
 Het Erpse boerenbedrijf Melvert Agro bv heeft een paar zeer slechte jaren achter de rug. In 2016 ging een varkensstal met 1300 varkens in vlammen op. Al snel bleek dat er behoorlijk wat asbest in het afgebrande pand zat, waardoor de heropbouw een flinke vertraging opliep. Het bedrijf kreeg al eerder een dwangsom opgelegd omdat ze zelf met sloopwerkzaamheden op het terrein begon. Daar zou nu dus een nieuw bedrag van 40.000 euro boven op komen, voor nieuwe illegale verwijdering van asbest. Maar daarvan was in februari 2017 geen sprake, hield de eigenaar van Melvert Agro vol bij de bestuursrechter in Den Bosch.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement