Volledig scherm
MOMfest 2019. © Geert Piek/BD

MOMfest naar Noordkade en strikt in Therapy? en Claw Boys Claw grote namen

VEGHEL - Het festival MOMfest verhuist naar de Noordkade in Veghel. "Het is een kleine stap voor de mensheid maar een grote sprong voor MOMfest", aldus organisor Hans van Hoof met een knipoog. De Monsterhallen aan de Bolstweg in Mariaheide was in januari voor de laatste keer het decor van het festival. Dat was toen met de 25ste keer een jubileumeditie. 

MOMfest heeft voor de eerste keer op de Noordkade (26 januari) al direct grote namen gestrikt. Met hoofdacts als de Noord-Ierse band Therapy? en Claw Boys Claw van eigen bodem is de organisatie erin geslaagd om enkele serieuze publiekstrekkers te contracteren. Maar ook Reservoir Dogs Band met als sidekick 'Good Old' George- Little Green Bag- Baker en Rammstein en Metallica tribute bands maken deze MOMfest bij voorbaat al memorabel. 

Op de Noordkade kunnen de rockliefhebbers - vorige keer waren het er zo'n 1300 - straks kiezen uit twee hoofdpodia: de grote Koekbouw en de wat kleinere Popzaal aangevuld met de Malerij, bedoeld voor bijzondere popacts. Een formule die MOMfest al jaren hanteert en voor elk wat wils biedt. 

Opnieuw uitvinden

Tijdens Fabrique Magnifique afgelopen zomer werd al een miniMOMfestival georganiseerd op de Noordkade en dat beviel dermate goed dat Van Hoof de toekomst met vertrouwen tegemoet ziet. Van Hoof: "De Noordkade met zijn industriële uitstraling is natuurlijk een uitstekende achtergrond voor de acts die we bij MOMfest het liefst zien: rock en pop in al zijn vormen." 

Hij is enorm trots op de line-up van deze editie, maar vindt de verhuizing tegelijkertijd een uitdaging. "Onze formule is niet gewijzigd, maar toch zullen we onszelf weer opnieuw uit moeten vinden. Een nieuwe locatie betekent dat niets vanzelfsprekend is en alles weer geleerd moet worden."