Volledig scherm
Op de foto in zijn repetitieruimte met op de achtergrond zijn moeder Marika. © Jeroen Appels/Van Assendelft Fotografie

Muziek van Veghelaar Stef van den Heuvel wordt over de hele wereld beluisterd (video)

VEGHEL - Japanners, Brazilianen, Saudi’s; vanuit alle uithoeken van de wereld wordt geluisterd naar de muziek van Veghelaar Stef van den Heuvel. Door zijn knappe koppie, goede gitaarspel en de kracht van het internet, is zijn ster snel rijzende. Het meest bijzondere van dat alles: de muzikant is pas dertien jaar oud.

Al op zijn achtste nam Stef zijn eerste gitaarlessen. Niet veel later speelde hij op pleinen in Den Bosch en Eindhoven covers van populaire nummers.

Filmpjes daarvan werden op Facebook massaal gedeeld. Het heeft er voor gezorgd dat bijna 4.500 mensen hem op Instagram volgen en sommige van zijn liedjes op YouTube ruim 10.000 keer werden bekeken. Vooral platen van Beyoncé, Justin Bieber en Ed Sheeran doen het goed.

Nuchter
​Maar de jonge muzikant nam ook al zijn eerste eigen nummer op. De overgrote meerderheid van de reacties die Stef online krijgt is positief. Maar het komt ook voor dat mensen hem of zijn muziek hard afbranden. Daar haalt hij zijn schouders over op. „Aan de spelfouten kan je meestal wel zien dat het niet de slimste mensen zijn”, is hij nuchter. „Ik laat me niet gek maken door wat negatief commentaar.”

Bekijk ook een van de nummers van Stef die te vinden zijn op zijn YouTube-kanaal.

Stef 13 years old sings and plays his cover of the song Burning house by Cam.

Meierijstad