Volledig scherm
De zaal van D'n Brouwer in Mariaheide zat mooi vol met liefhebbers van koormuziek. © Hans van Alebeek

Muzikaal feestje van vijf koren bij D'n Brouwer in Mariaheide

MARIAHEIDE - Gezien het fraaie weer zou buitenzang leuker zijn geweest maar in de open lucht willen er nog wel eens wat noten verwaaien. En dus streken de vijf koren op de korenmiddag in Mariaheide zondagmiddag zonder probleem neer in de zaal van D'n Brouwer waar ze met zijn allen een muzikaal feestje bouwden. 

Het organiserende koor La Vita uit Mariaheide - 45 leden in vrolijke shirtjes gestoken - trapte de korenmiddag af met een dwarsdoorsnede uit hun brede repertoire, van Nederlands tot Franse liedjes.  Later die middag kwamen verder nog op de planken: Les Petits Chanteurs (Gemert), Love 4 Music (Veghel), Imemato (Boekel) en No Nonsense (Schaijk).  

,,Zingen is geweldig", aldus Saskia Janssen-Strous van koor La VIta. ,,Solo zingen durf je niet maar in een koor, lekker met zijn allen, weer wel. En je trekt je aan elkaar op." En terwijl zij geniet van het Gemertse koor, staat de volgende club buiten op het Dobbelsteenplein alvast samen in te zingen. Toch een beetje een buitenconcert. 

Volledig scherm
Koor La Vita, voor deze gelegenheid in vrolijke kleurtjes uitgedost trapte de middag af met een optreden. . © Hans van Alebeek