Volledig scherm
Nathan gaat los op 7th Sunday in Erp. © Facebook

Nathan's Crazy Dance Moves: '7th Sunday in Erp is mijn favoriete festival'

ERP - No drugs, no alcohol. Steevast staat dat op het shirt van danssensatie Nathan Eekhof (23), beter bekend als Nathan's Crazy Dance Moves. Onder die naam is hij een fenomeen op internet.

Vooral festivalgangers herkennen hem vaak, vanwege zijn idiote maar daardoor erg grappige dansmoves. Op een goede dag doen er wel 500 bezoekers met Nathan mee. Uiteraard wordt dat gefilmd voor op zijn Facebookpagina, de bestbekeken video werd twee miljoen keer gezien.

Stijf van de drugs

Afgelopen zondag maakte hij filmpjes bij optredens van Tom & Jame, Quintino en Jewelz & Sparks op 7th Sunday in Erp. Op beelden was te zien hoe Nathan tientallen, zo niet honderden festivalbezoekers vermaakt met hilarische en onnavolgbare dansbewegingen.

,,Vaak denkt men dat ik tijdens het doen van mijn pasjes stijf sta van de drugs", aldus de inwoner van Amstelveen. Het tegendeel is waar. ,,Ik drink zelfs geen alcohol en let erg goed op mijn voeding. Het liefst vermijd ik op festivals zelfs frisdrank en neem ik alleen maar groente- en fruitsmoothies."

Quote

Je kunt in Erp erg gezond eten. Er is veel keuze.

Nathan Eekhof

Het is dé reden dat 7th Sunday, afgelopen weekend gehouden, het favoriete festival is van Nathan. ,,Je kunt in Erp erg gezond eten. Er is veel keuze. Dat merkte ik vorig jaar al, maar dit jaar was het opnieuw super geregeld", zegt hij vol lof. ,,Ik zie mijn fanatieke dancemoves zelf ook als sporten. Het geeft me energie om zo raar mogelijk te dansen."

De pasjes - hij rolt over de grond of rent op zo gek mogelijke manier over het terrein - bedenkt hij vooraf. ,,Maar wat ik op welke beat doe, dat is puur improvisatie." Dat moet volgens de danser wel: ,,DJ's draaien allerlei remixes en mash-ups. Dus ook al ken je de nummers van thuis, je moet je dans altijd aanpassen aan de versie van het moment."

Brabant

Eekhof is vaker te vinden in Brabant. Zo is hij over dik twee weken aanwezig bij Lakedance in Best. ,,Relatief veel dance- en EDM-festivals vinden plaats in Noord-Brabant. Fijn, want het is daar altijd heel gezellig. In Nederland durven mensen minder te dansen dan in het buitenland. Maar hoe meer je naar het zuiden gaat, hoe meer men durft."

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement