Volledig scherm
© Herald Clement

Nettie de Wit uitgeroepen tot Verdienstelijk Veghelaar

VEGHEL - Nettie de Wit is samen met Carnavalsvereniging de Zuidstampers de Verdienstelijk Veghelaar voor het komende Carnavalsseizoen.

De Wit is daarvoor zaterdag in het zonnetje gezet tijdens de laatste Hofzittingsavond van cv de Kuussegatters. Nettie de Wit wordt omschreven als enthousiast en betrokken: ,Je hebt er een goei aan!’

De Zuidstampers is de actieve carnavalsvereniging van Veghel-Zuid. Ze organiseren ieder jaar vier dagen carnaval in de Golfstroom. Er is dan vertier voor de wijkbewoners en voor de kinderen zijn er spelletjes en karaoke.

De Zuidstampers staan ook bekend om hun gezellige carnavalsmiddag voor mensen met een beperking. Die wordt door mensen uit heel de regio bezocht en wordt al 35 jaar gehouden. Er is altijd een bekende artiest aanwezig en ook de Prins van de Kuussegat en zijn gevolg brengen een bezoek. Verder is er nog een seniorenmiddag.

Nettie de Wit is secretaris van de werkgroep carnaval. Zij regelt als secretaris al 15 jaar de correspondentie naar sponsoren, de uitnodigingen en contacten met gehandicaptenclubs. Tijdens de carnavalsdagen is zij alle dagen in touw. Daarnaast is zij is ook nog actief binnen wijkvereniging Veghel-Zuid en organiseert zij het jeugdkienen.

Meierijstad