Volledig scherm
De Prins en zijn adjudant. © Wilma Gosselink

‘Nie lulle, di joar zal ut ur krulle!’, tijdens de carnaval met Prins Johan d’n Urste

BOERDONK - In een druk bezochte Den Hazenpot in Boerdonk is zaterdagavond 19 november de achtste prins van De Zandhazen uit het Zandhazenrijk onthuld.

Al weken gingen er verschillende namen de ronde over wie er als de achtste heerser bij De Zandhazen ten tonele zou verschijnen.

Prins Johan d’n Urste zal als nieuwe heerser van De Zandhazen de scepter over het Zandhazenrijk gaan zwaaien. Hij wordt hier in bijgestaan door zijn adjudant en vriend Stefan.

Zaterdagavond was het dan zo ver. Voorafgaande aan de onthulling was de avond volop gevuld met dans, muziek en amusement van eigen bodem. Nadat Boerdonk afscheid had genomen van Prins Bart d’n Urste, kwamen te midden van de nieuw opgericht geel skut de nieuwe prins van De Zandhazen en zijn adjudant tevoorschijn; Prins Johan d’n Urste en adjudant Stefan.

In het dagelijkse leven heet hij Johan Bevers. De nieuwe prins is 41 jaar en runt in het dagelijkse leven een zeugenbedrijf. Johan is geboren in Boerdonk. Dus een echte Zandhaas. Zijn partner Gerti is een echt Knölleke, oftewel afkomstig uit Boekel. Samen hebben ze vier kinderen, Janne, Jorg, Teun en Juul

Binnen Boerdonk is hij als vrijwilliger actief als voorzitter van het in de gehele regio bekend zijnde Trekkertrek.

Adjudant Stefan, Stefan Donkers in het dagelijkse leven, is 41 jaar en runt een kippenbedrijf. Stefan is getrouwd met Ingrid en samen hebben ze drie kinderen, Anne, Loes en Kim. Stefan is een fanatiek carnavalsvierder en als bestuurslid en lid van de Raad van 11 al sinds de oprichting in 2009 betrokken bij CV De Zandhazen.

Het motto tijdens de komende carnaval is: ‘Nie lulle, di joar zal ut ur krulle!’

Zondag 20 november is er in Den Hazenpot vanaf 11.11 uur een receptie t.b.v. de nieuwe Prins.

Meierijstad