Volledig scherm
Debat Meierijstad. © Lukas van der Storm

Niemand wil de boeman zijn bij verkiezingsdebat Meierijstad

VEGHEL - Tijdens het verkiezingsdebat van het Brabants Dagblad en Eindhovens Dagblad woensdagavond in Veghel wilde niemand de boeman zijn. Geen van de partijen durfde zich aan moeilijkere keuzes te wagen.

,,Wie is er voor drie theaters in Meierijstad, zowel in Schijndel, Veghel als Sint-Oedenrode?'', klinkt de vraag. De handen van debaters Jan Goijaarts (CDA), Menno Roozendaal (PvdA) en Peter Verkuijlen (Gemeentebelang) gaan resoluut de lucht in. ,,De drie zwembaden allemaal behouden?'' Zelfde verhaal.

Keuzes
„Kiezen? We willen behouden wat we hebben en daarnaast beter worden van de fusie”, aldus Verkuijlen. „Wat mij betreft worden we de enige gemeente van 80.000 inwoners met drie zwembaden.”

En dat was misschien wel de rode draad van het verkiezingsdebat in de Afzakkerij in Veghel. Verkuijlen trok het wellicht wat in het extreme. Maar eigenlijk waagt geen van de partijen zich aan keuzes die ten koste van één van de drie oude gemeenten gaan.

Op zwembadgebied had alleen D66 vraagtekens bij de aanwezigheid van een volwaardig zwembad in elke kern. Verder ligt de nadruk vooral op nieuwe voorzieningen, sommige wat realistischer dan andere. Een spoorverbinding van Eindhoven via Meierijstad naar Nijmegen, bijvoorbeeld. De PvdA heeft het in het verkiezingsprogramma staan. En ook het CDA ziet het plan ‘binnen 5 à 10 jaar’ best zitten.

Meierijstad